Аугсбург - Музей на Мерцедес Бенц - Ротенбург об дер Таубер – Бамберг - Франкфурт – Кьолн – Регенсбург

Липсва оценка от 0 ревюта
0/5
0% от клиентите препоръчват

Продължителност

7 дни

Тип оферта

Екскурзия

Дата

12.04.2020

Локация

Германия

Информация

12 - 18.04.2020г. - 945 лв.

 

ПРОГРАМА

 

Ден 1: Отпътуване в 04.00ч. от Пловдив, в 06.00ч. от София маршрут: Белград–Загреб- Любляна. Вечерта настаняване в хотел в района на Любляна. Нощувка.

 

Ден 2: Закуска. Отпътуване за Аугсбург – трети по големина в Бавария и един от най-значимите в историческо отношение в Германия. Разходка в центъра, в който има следи от епохи като барок, рококо и сецесион: Кметството – една от най-важните ренесансови светски сгради на север от Алпите с разглеждане на Златната зала, римската катедрала от 9 век, кулата Перлах, църквата “Света Анна”. Свободно време. Настаняване в хотел в района на Щутгард.  Нощувка.

 

Ден 3: Закуска. Отпътуване за  Щутгарт. Посещение на Музея на Mercedes-Benz - един от най-известните музеи на автомобила в света. Разположен в покрайнините на Щутгарт, той представя 1500 експоната на площ от 16,500 кв.м. От първия автомобил в света до съвременните експериментални автомобили. Отпътуване за Франкфурт. Посещение на Къщата на Гьоте. Туристическа програма в града: Рьомерберг и кметството Рьомер, църквата Алте Николайкирхе, Рьомер, Катедралата “Св. Вартоломей” и Историческия музей. Свободно време. Отпътуване за Кьолн. Нощувка.

 

Ден 4: Закуска. Туристическа програма в Кьолн - един от най-старите градове в Германия, четвърти по големина град в Германия. Туристическа програма: Кьолнската катедрала– най-голямата готическа  катедрала в Северна Европа, Старото кметство,  Музея на Одеколона, където той се произвежда от времето на Наполеон. Свободно време. Вечерта настаняване в хотел в района на града. Отпътуване за Бамберг, наричан “Немския Рим”, защото е  разположен  на 7 хълма, също като Рим. Туристическа програма в града: старата част  с катедралата, прилежащия Стар Дворец, Новата резиденция и Старото Кметство, както и многобройни барокови бюргерски къщи, всички те включени в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Свободно време в “Малката Венеция” – живописно рибарско селище край реката. Вечерта настаняване в хотел в района на града. Нощувка.

 

Ден 5: Закуска. Отпътуване за Ротенбург об дер Таубер - известен като най-добре запазеният средновековен град в Европа.  Кратка разходка из тесните улички и очарователни площади, запазени сякаш непроменени от времето на кмета Нуш, който спасява града от разрушение по време на Тридесетгодишната война, като печели прочутия облог “Майсторското надпиване”. Градът е прототип за царството във филма “Снежанка и седемте джуджета”.  Отпътуване за Регенсбург. Регенсбург се нарежда сред най-посещаваните туристически места в Германия. Централната му историческа част е включена в Списъка за световно историческо наследство на ЮНЕСКО. След обяд пристигане и туристическа обиколка в града -   катедралата „Св. Петър“, Каменният мост, Старото кметство, северната порта „Претория“ и др. Нощувка.

 

Ден 6: Закуска. Отпътуване за Будапеща. Вечерно корабче по Дунава с екскурзовод на български език. Нощувка.

 

Ден 7: Ранна закуска /сух пакет/. Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив вечерта.

 

Цена: 945лв.

 

Цената  включва:

  • транспoрт с  автобус с разрешен багаж до 20кг.;
  • 6 нощувки  със  закуски (1 в района на Любляна, 1 в района на Щутгард,  1 в района на Бамберг, 1 в района на Кьолн,  1 в района на  Регенсбург,  в хотели *** );
  • екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
  • медицинска застраховка.

Цената не включва:

  • входните такси на посещаваните обекти: Музеят на Мерцедес Бенц в Щутгарт - 10 EUR;
  • Гьотехаус във Франкфурт – 6 /10 EUR за възрастен /с включена беседа/;
  • музей на Одеколона в Кьолн – 8 EUR /с включена беседа/;
  •  градска такса в хотелите по маршрута около 12,50 EUR.

·       

Условия за плащане:

          Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 200лв., и сключен договор за организирано пътуване.

          Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

Неустойките, които се удържат при отказ от пътуване от страна на туриста, независимо от причините, са както следва: от деня, следващ деня на записването, до 30 дни преди датата на заминаване – 50 % от основната цена на пътуването, от 29 ден до деня на заминаването – 100% от общата цена на пътуването.

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията:

Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 35 туриста.

          В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение.

          Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

 Допълнителна информация:

          Автобусите, които се използват са следните марки: Мерцедес, Скания, Сетра, Волво, Ивеко, Ман, Неоплан, VDL (ВДЛ), Бова, Ван Хол, снабдени с климатик, видео, кафе машина, минибар, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници. По време на пътуването в автобуса, всеки е задължен да поставя предпазния колан на седалката, която заема.

          Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

          Медицинската застраховка към туристическия пакет,  полицата е с общо покритие 5000 ЕUR за държавите Гърция, Турция, Македония, Албания и Румъния и  10 000 ЕUR за всички останали държави в Европа  +  включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

          Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

          Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

          Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане. За лица под 18г.  е необходимо нотариално заверена декларация от двамата  родители /оригинал и копие/.                                             

Локация

10%
945 лв 850 лв

Допълнително:

({{type.price_type}})
{{type.price_html}}
{{total_price_html}}

Print Friendly and PDF
945 лв 850 лв