Другият Истанбул - църквата на Първото число

Липсва оценка от 0 ревюта
0/5
0% от клиентите препоръчват

Продължителност

4 дни

Тип оферта

Екскурзия

Дата

30.09.2021

Информация

Информация за туристическия пакет

1-ви ден  Отпътуване от Пловдив в 22.00ч. за Истанбул през ГКПП Капитан Андреево – Капъкуле. Нощен преход.

 

2-ри ден Пристигане в Истанбул сутринта. По желание, срещу допълнително заплащане посещение на най-големия и най-новия аквариум  Aqua Florya и шопинг център Aqua Florya Mall. Центърът  има множество магазини, които биха задоволили и най-капризния вкус, заведения предлагащи ястия от най-различни световни кухни, приятен пейзаж, градини, развлекателни центрове, изложбени и културни площи.

Настаняване в хотел. Свободно време или по желание срещу допълнително заплащане посещение на “Св. София” с местен екскурзовод на български език.  При посещение на джамията е необходимо облеклото да е консервативно. Жените трябва да покрият главата си с кърпа или шал, краката и раменете задължително трябва да са скрити под дрехите. Мъжете също не могат да влизат в джамията по къси панталони.

Нощувка.

 

3-ти ден  Закуска. Разходка с корабче по Босфора (по желание, срещу допълнително заплащане)  с продължителност около 1 час – едно от най-прекрасните изживявания в Истанбул. Преминавайки под двата моста на Босфора, корабът се движи покрай европейския и азиатския му брегове. Красивата панорама ни представя дворците Долмабахче сарай, Чираан палас, Бейлербей, крепостите Румели хисар и Анадолу хисар, красивите къщи от популярните сериали, Къзкулеси и др. По желание и срещу допълнително заплащане, посещение с местен екскурзовод на новия султански дворец „Долмабахче”, който впечатлява със своята пищност – над 200 помещения, богато декорирани със злато, средбро и кристал, картини на известни европейски художници и др. Дворецът е дом на шестима султани, както и на първия президент на Република Турция  - Мустафа Кемал Ататюрк, който прекарва последните дни от живота си в него.

По желание и срещу допълнително заплащане, посещение на най-високата сграда в града „Сапфир” с панорамна тераса и 4D кино. Небостъргачът се намира в новата  модерна част на Истанбул и на територията му има търговски център, голф игрище и СПА център. Туристите се изкачват с  асансьор за две минути до панорамната площадка, където се открива невероятна 360 градусова гледка към целия град. Съвременната 4D визуализация придава усещането за  пилотиране на хеликоптер и една различна и неповторима виртуална разходка из забележителностите на Константинопол.

Завръщане в хотела. Свободно време.

Вечерта  посещение на Watergarden İstanbul (по желание, срещу допълнително заплащане), където подобно на Дубай ще наблюдавате светлинно шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът,  разположен на площ от 5 хил.кв.м. в сърцето на Watergarden Истанбул  се смята за най-големият от този тип в Европа. Свободно време за пазар в магазините или вечеря в някои от многобройните ресторанти наоколо. ИЛИ Вечеря на яхта по Босфора с ШОУ програма  и  DJ с танци (по желание, срещу допълнително заплащане). Връщане в хотела. Нощувка.

 

4-ти ден  Закуска. Панорамна обиколка на Истанбул  с местен екскурзовод на български език (по желание, срещу допълнително заплащане). Разглеждат се: джамията “Сюлеймание“, построена от великия архитект Синан за султан Сюлейман  Великолепни и в чийто двор се намират гробниците на султана, неговата любима Роксалана и на Мимар Синан; площад “Хиподрума” със  Синята джамия (отвън),  Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхелм ІІ,  Топ Капъ Сарай (Двореца на султаните от Османската династия) (отвън). При възможност посещение на Цистерната на император Теодосий – едно от античните водохранилища на Константинопол,  открито за посетители на 25 април 2018 г. след 8 г. реставрационни работи.  Посещение на „Църквата на първо число”. Наричат я още и Църквата с ключетата и хиляди хора от цял свят я посещават на всяко първо число от месеца. Те си купуват до входа на църквата т.нар. „сребърни” и „златни” ключове, които символизират желанията на хората. С този ключ символично се отключват иконите в църквата и хората си пожелават желание. Някои от посетителите влизат в подземната крипта, за да получат и светена вода от малък извор, други стоят и чакат, за да получат благословията на гръцки православен свещеник и осветят своите ключета. Условието е, че ако се сбъдне желанието на човек, той трябва да върне ключа в църквата – отново на първо число на месеца и може да си вземе нов ключ с ново желание. Но връщането на ключа е задължително при сбъдване на желанието. А хората, които връщат ключетата, са стотици!

Отпътуване за Одрин и кратък престой в града. Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив вечерта.

 

Цена: 149 лв.

 

Цената включва:

·         Транспорт с автобус,

·         2 нощувки със закуски в хотел *** в Истанбул

·         Водач по време на цялото пътуване

·         Посещение на Одрин

·        Медицинска застраховка  с лимит на отговорност 4 000 евро и включен риск Сovid 19 в случай на заболяване в чужбина и покриване на лечението на място на  ЗК „Лев Инс”   за лица до 70 ненавършени години.

 

Цената не включва:

 • Доплащане за единична стая -60 лева

·         Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 до 85. – 8 лв.;

·         Посещение на Мол и аквариум Aqua Florya (без включена входна такса) -  5 eвро  при заявка от цялата група.

 • Посещение на „Света София” с местен екскурзовод на български и със слушалки – 10 евро при минимум 25 туристи.
 • Посещение на двореца „Долмабахче” с местен екскурзовод на български, слушалки и  с включена входни такса (без Харема) – 25 евро  при минимум 25 туристи.

·         Посещение на „Сапфир” с включен транспорт (автобус или метро), билет за терасата и  4D киното – 25 евро  при минимум 25 туристи.

 • Панорамна обиколка на Истанбул  и посещение на „Църквата на първо число” с местен екскурзовод на български език– 15 евро, при минимум 25 туристи.
 • Разходка с корабче по Босфора – 17 евро, при минимум 25 туристи.
 • Посещение на Пеещите фонтани Watergarden İstanbul – 15 евро, при минимум 25 туристи.
 • Нощна разходка с яхта по Босфора с атракционна програма и вечеря с неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки – 39 евро при минимум 25 туристи
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка “Отмяна на пътуване” при отказ от пътуване от страна на потребителя, която се заявява по желание на потребителя в деня на сключване на договор за туристически пакет, според общите условия и тарифа на „Лев Инс”.

 

Всички допълнителни екскурзии се извършват от местен лицензиран екскурзовод на български език.
Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на историческите обекти и трафика в Истанбул.
Допълнителните екскурзии се заявяват преди пътуването.

 

Туроператорът има сключена застраховка „Отговорност но туроператора“  по чл. 97 от ЗТ, със ЗК „Лев инс“ ЗАД, гр. София, бул.“Симеоновско шосе“ № 67А,  № 13062010010210, валидна до 12.04.2021 г.

 

 

Условия за плащане: 
Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30%, и сключен договор за организирано пътуване.

 • Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 20 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване: 
Неустойките, които се удържат при отказ от пътуване от страна на туриста, независимо от причините, са както следва:  от деня, следващ деня на записването до 30 дни преди датата на заминаване – 50 % от основната цена на  пътуването, от  29 ден до деня на заминаването – 100% от общата цена на пътуването.

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: 
Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 40 туриста.

 • В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение.
 • Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Допълнителна информация: 
Автобусите, които се използват са следните марки: Мерцедес, Скания, Сетра, Волво, Ивеко, Ман, Неоплан, VDL (ВДЛ), Бова, Ван Хол, снабдени с климатик, видео, кафе машина, минибар, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници. По време на пътуването в автобуса, всеки е задължен да поставя предпазния колан на седалката, която заема.

 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
 • Медицинската застраховка към туристическия пакет,  полицата е с общо покритие 5000 ЕUR за държавите Гърция, Турция, Македония, Албания и Румъния и  10 000 ЕUR за всички останали държави в Европа  +  включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.
 • Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.
 • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.
 • Паспортни и визови изисквания: пътува се с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

 

Локация

149 лв

Допълнително:

({{type.price_type}})
{{type.price_html}}
{{total_price_html}}

Print Friendly and PDF