ИСТАНБУЛ и ПЕЕЩИТЕ ФОНТАНИ на WATERGARDEN İSTANBUL и вечеря на яхта по Босфора

Липсва оценка от 0 ревюта
0/5
0% от клиентите препоръчват

Тип оферта

Екскурзия

Дата

26.05.2020

Локация

Турция

Информация

26-29.05.2020г. - цена: 279 лв.

І-ви ден  Отпътуване от Пловдив в 06.00ч. за граничния пункт Капитан Андреево - Капъкуле. След обяд настаняване в хотел. Свободно време за разходка до Капълъ чарши -  пазарът  е построен през 15-ти век в центъра на Истанбул. Той е най-големият и най-старият покрит пазар в света. Има 21 входа, 17 кръчми, 66 улици и близо 4000 магазина. Вечерта  по желание посещение на WATERGARDEN İSTANBUL – където, ще наблюдавате светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът,  разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул  се смята за "най-големият" басейн в Европа. Свободно време за пазар в магазините или вечеря в някои от многобройните ресторанти наоколо. Връщане в хотела. Нощувка.

 
ІІ-ри ден Закуска.Пристигане в Истанбул сутринта, настаняване в хотел (при възможност). Панорамна обиколка на Истанбул * /по желание, срещу допълнително заплащане/ с автобус и местен екскурзовод на български език. Разглеждат се: Синята джамия (отвън), площад “Хиподрума” с  Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхелм ІІ, византийската базилика “Св. София” /отвън/, Топ Капъ Сарай (Двореца на султаните от Османската династия) /отвън/. Посещение на обновената българска църква „Св. Стефан“. По желание посещение на небостъргача „САПФИР”- най-високата жилищна сграда в Европа и първата екологична сграда на Турция, намиращ се в района „Левент 4”. Строежът й завършва в края на 2009 г. и днес на нейните 64 етажа има жилищни имоти, търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последния етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще се изкачим до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка

 

 

 

към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва от „SkyRIDE” – изумителна 4D симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. След приключване на програмата, желаещите могат да останат в района на Таксим и да обиколят магазините и заведенията на най-известната търговска улица.  /Прибиране в  хотела с трамвай/. Вечерта,  по желание вечеря в ресторант на яхта по Босфора с  атракционна програма. Нощувка.

 

ІІІ-ти ден  Закуска. Закуска. По желание разходка с корабче по Босфора с продължителност около 1час - едно от най-прекрасните изживявания в Истанбул. Преминавайки под двата моста на Босфора, корабът плава покрай Европейския и Азиатския му брегове. Красивата панорама ни представя султански дворци като Долмабахче сарай, Чираан палас, Бейлербей и др., крепостите Румели хисар и Анадолу хисар, красивите къщи от популярните сериали, Къзкулеси  и др.  Възможност за разглеждане на Египетския пазар и най-голямата джамия “Сюлеймание“ в Истанбул. Построена от великия архитект Синан в чест на Султан Сюлейман Великолепни, джамията завладява с блясъка и великолепието на формите си. Там се намират гробниците на султан Сюлейман, неговата любима Роксалана и на прочутият архитект Мимар Синан. Разходка до кулата Галата, датираща от 6 век след новата ера, се намира между пролива и Златния рог и е последна точка на пешеходната улица Истиклял. След приключване на програмата, желаещите могат да останат в района на Таксим и да обиколят магазините и заведенията на най-известната търговска улица. Свободно време.  /Прибиране в  хотела с трамвай/.  Нощувка.

 

IV – ти ден Закуска. Посещение на  „Форум Истанбул”, където се намира аквариума „Sea life” събрал над 10 000 обитатели на морския свят. Отпътуване за Одрин. Разглеждат се – джамията “Селимие”-едно от чудесата на Османската архитектура, строена през 16 в., Българската църква “Св.Св. Константин и Елена” – построена преди повече от 125 год. Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив вечерта.

 

Цената включва: транспорт с лицензиран автобус за международен превоз, 3 нощувки със закуски в хотел*** в Истанбул, водач по време на цялото пътуване, посещение на Одрин, медицинска застраховка

 

 

 

 Цената не включва: входните такси на посещаваните обекти и екскурзиите по желание

·           Разходка с корабче по Босфора – 18 eвро;

·           Панорамна обиколка на Истанбул -10 евро;

·           Посещение на WATERGARDEN İSTANBUL , разположен в азиатската част-10евро;

·           Вечеря с безлимитен алкохол на яхта по Босфора с музика и атракционна програма -35 евро.

·           Посещение на  Сапфир – 25 евро  на човек (транспорт и екскурзоводска беседа, изкачване със скоростен асансьор до панорамната площадка на 226м височина с включен виртуален полет над Истанбул).

·           Разходи за градски транспорт / при необходимост/.

 

 

*Поради девалвацията на турската лира е възможно корегиране на  горепосочените туровете!!!

 

*Всички екскурзии по желание се провеждат при група от минимум 25 човека.  Заявяват се и се заплащат в офиса на агенцията преди пътуването.

 

    !!!Часовете за провеждане на мероприятията са ориентировъчни и зависят от трафика в   града.

 

Локация

279 лв

Допълнително:

({{type.price_type}})
{{type.price_html}}
{{total_price_html}}

Print Friendly and PDF