ИСТАНБУЛ с включена екскурзия до Принцовите острови

Липсва оценка от 0 ревюта
0/5
0% от клиентите препоръчват

Продължителност

4 дни

Тип оферта

Екскурзия

Дата

17.04.2020 26.06.2020 17.07.2020 05.09.2020

Локация

Турция

Информация

17-19.04.2020г.; 26-28.06.2020г.;17-19.07.2020; 05-07.09.2020г.

Дневен преход

Цена: 165 лв.

1-ви ден Отпътуване от   Пловдив в 06,00 ч. по маршрут: Свиленград - Капитан Андреево - Истанбул.  

Пристигане в Истанбул към обяд, настаняване в хотел (при възможност). Свободно време или по желание:

* Пешеходна разходка (с местен екскурзовод на български език) в историческия център на града – Синята джамия (отвън), площад “Хиподрума” с Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхелм ІІ, византийската базилика “Св. София” (отвън), Топ Капъ Сарай (дворец на султаните от Османската династия-отвън).

* Следобед посещение на византийската базилика “Св. София” ИЛИ  двореца „Топ Капъ Сарай”.

Връщане в хотела. Нощувка.

 

2- ри ден – Закуска. Свободно време или по желание:

* От 09.00 ч. разходка с корабче по Босфора с възможност за разглеждане на европейския и азиатския бряг на Истанбул с местен екскурзовод на български език; 

 * Посещение  с местен екскурзовод на „Долмабахче сарай”- най-големия дворец в Турция (площта на основната му сграда е 45 000 кв.м) и един от най-впечатляващите със своята пищна украса, изобилие от злато и кристал. Името на двореца означава „Запълнена градина“, а причината за това е, че до 17-и век тук е имало залив на Босфора, който постепенно е запълнен с пръст и се превърнал в една от най-пищните градини в империята. От Долмабахче е управлявана Османската империя от 1856 до 1922 г. В републиканския период е резиденция и последен дом на основателя на съвременната турска република – Мустафа Кемал Ататюрк.

* От обяд Полудневна екскурзия до Принцовите острови - архипелаг от 9 острова, разположени в Мраморно море. През византийския период островите са използвани за заточение на знатни поданици, свещеници, принцове и владетели. Посещение на най-големия остров - Буюк Ада. Свободно време с възможност за разходка с файтон или велосипед, посещение на гръцкия манастир "Св. Георги", джамията "Хамидие".

* Вчерта- по желание посещение на WATERGARDEN ISTANBUL, където ще наблюдавате светлинното шоу на пеещите фонтани. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за най-големият басейн в Европа. Свободно време за пазаруване в магазините или вечеря в някой от многобройните ресторанти наоколо. Връщане в хотела. Нощувка.

 

ІV Ден - Закуска. Посещение на обновената българската църква “Св. Стефан“, разположена на брега на Златния рог.

* По желание екскурзия „Турция на длан”: посещение на „Миниатюрк”– в уникалния парк на миниатюрата са представени над 130 миниатюри в мащаб 1:25; исторически и културни забележителности на Турция, както и грандиозни съоръжения, построени от султаните в Османско време, намиращи се днес в различни държави. Посещение на Музея на кристалите, където ще видите някои от известните сгради в Турция, лазерно гравирани в сърцевината на планински кристали; Посещение на Музея на бойната слава, където подобно на нашата Плевенска епопея, е пресъздадена битката при Дарданелите на Чанаккале през Първата световна война. (Туристите, които не посещават музеите могат да ползват кафе-сладкарницата към тях).

Около 11.30 ч. отпътуване за Одрин и кратък престой в центъра на града. Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив/Сопот вечерта.

Цената включва: транспорт с автобус; 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Истанбул; полудневна екскурзия до Принцовите острови -  екскурзоводско обслужване по време пътуването; посещение на Одрин;  медицинска застраховка;

 

Цената не включва: входните такси на посещаваните обекти и екскурзиите по желание

·      пешеходна разходка с местен екскурзовод в историческия център на града- 10 евро,:

·       разходка с корабче по Босфора – 17 eвро;

·       панорамна разходка до хълма „Пиер Лоти” /включва билет за фуникуляр/ - 10 евро;

·      посещение на «Св. София»  ИЛИ «Топ Капъ» с екскурзовод на български език – 25евро,

·         посещение на WATERGARDEN İSTANBUL -10евро;

*   посещение  на двореца  „Долмабахче сарай” с местен екскурзовод -25евро;

*  Вечеря на кораб по Босфора с безлимитни алкохолни и безалкохолни напитки-35 евро;

·      посещение на “Миниатюрк” - 12 евро;

·      медицинска застраховка за лица над 65 г.- по 1,50 лв. на ден;

 

Всички екскурзии по желание се провеждат при група от минимум 25 човека.             Заявяват се и се заплащат в офиса на агенцията преди пътуването.

    !!!Часовете за провеждане на мероприятията са ориентировъчни и зависят от трафика в

         града.

 

·         Остъпка за деца до 12г., настанени с в стая с двама възрастни – 10% от основната цена.

Условия за плащане: 

  • Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30%, и сключен договор за организирано пътуване.
  • Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 20 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване: 
Неустойките, които се удържат при отказ от пътуване от страна на туриста, независимо от причините, са както следва: от деня, следващ деня на записването, до 30 дни преди датата на заминаване – 50 % от основната цена на пътуването, от 29 ден до деня на заминаването – 100% от общата цена на пътуването.

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: 
Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 35 туриста.

  • В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение.
  • Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.


Допълнителна информация: 

  • Автобусите, които се използват са следните марки: Мерцедес, Скания, Сетра, Волво, Ивеко, Ман, Неоплан, VDL (ВДЛ), Бова, Ван Хол, снабдени с климатик, видео, кафе машина, минибар, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници. По време на пътуването в автобуса, всеки е задължен да поставя предпазния колан на седалката, която заема.
  • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
  • Медицинската застраховка към туристическия пакет,  полицата е с общо покритие 5000 ЕUR за държавите Гърция, Турция, Македония, Албания и Румъния .Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.
  • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.
  • Паспортни и визови изисквания: международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

Локация

165 лв

Допълнително:

({{type.price_type}})
{{type.price_html}}
{{total_price_html}}

Print Friendly and PDF