Любляна – Пещерата Постойна яма – Копер – Триест – Удине

Липсва оценка от 0 ревюта
0/5
0% от клиентите препоръчват

Продължителност

4 дни

Тип оферта

Екскурзия

Дата

19.09.2020

Локация

Любляна

Информация

19-22.09.2020

 

1-ви ден:  Отпътуване от Пловдив 05:00 ч., от София в 07:00 ч. по маршрут: Белград–Загреб–Любляна. Настаняване в хотел в района на Любляна. Нощувка.

2-ри ден: Закуска. Туристическа програма в Любляна – пешеходна разходка в историческия център, запазил облика си от времето, когато градът е  столица на австро-унгарското херцогство Карниола: централният площад с францисканската църква "Благовещение", Кметството, Университетът, Тройният мост, Катедралата "Св. Николай". Свободно време.

Отпътуване за Пещерата  „Постойна яма”, която притежава  най-дългият туристически пещерен маршрут в света: 5.3 км., а от  1872 г. е пуснато първото туристическо влакче. В Постойна живее ендемитът Пещерен протей - най-голямото пещерно земноводно в света, по-известен като „човешка риба”. Тук можете да видите удивителни и причудливи сталактити и сталагмити. Посещението трае час и половина.

Отпътуване за Копер - един пленителен средновековен град на Адриатика, разположен по крайбрежието в Истрия, приблизително на 5 км. от границата с Италия. Особен интерес представлява Стария град от венецианската епоха. Време за разходка по главната улица „Севлярска”, централния площад „Тито” с Катедралата „Успение Богородично” и удивителната сграда на Преторианския дворец - седалище на губернатора на града по време на Венецианската република.Настаняване в хотел в района на града. Нощувка.

3-ти ден: Закуска. Отпътуване за Триест - център на региона Фриули– Венеция Джулия  в североизточна Италия. Разположен в близост до границите със Словения и Швейцария, градът е място, на което през вековете са се срещали много националности и култури. Днес е важно пристанище в Триесткия залив и привлича туристите със своите замъци и средновековни красоти.Туристическа програма: пиаца Унита д`Итали - най-големият европейски площад с изглед към море, Кметството и бившия Дворец на австрийския наместник, където днес се помещава префектурата на областта. Свободно време. Отпътуване за Удине. Пешеходна разходка в старата част на града: гъста мрежа от средновековни улици („Акилея“, „Виторио Венето“ и др.) с елегантни сгради във венециански стил, площада с Катедралата „Санта Мария Анунциата“; площад „Либерта“ със средновековния замък– символ на града, обединяващ няколко градски музея. Връщане в Любляна. Нощувка.

4-ти ден:  Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София/Пловдив вечерта.

 

Цена: 415 лв.

Цената включва:

 • транспорт с автобус;
 • 3 нощувки със закуски (2 в района на Любляна, 1 в района на Копер в хотели ***);
 • екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
 • медицинска застраховка.

Цената не включва:

 • входни такси на посещаваните обекти;
 • билети за пещерата Постойна яма (вход): Възрастни – 20 евро Студенти – 16 евро; Деца – 12 евро. 

 

Условия за плащане:

 • Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30%, и сключен договор за организирано пътуване;
 • Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 20 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

Неустойките, които се удържат при отказ от пътуване от страна на туриста, независимо от причините, са както следва: от деня, следващ деня на записването, до 30 дни преди датата на заминаване – 50 % от основната цена на пътуването, от 29 ден до деня на заминаването – 100% от общата цена на пътуването.

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 35 туриста.

 • В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение.
 • Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Допълнителна информация:

 • Автобусите, които се използват са следните марки: Мерцедес, Скания, Сетра, Волво, Ивеко, Ман, Неоплан, VDL (ВДЛ), Бова, Ван Хол, снабдени с климатик, видео, кафе машина, минибар, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници.
 • Медицинската застраховка към туристическия пакет, полицата е с общо покритие 5000 ЕUR за държавите Гърция, Турция, Македония, Албания и Румъния и10 000 ЕUR за всички останали държави в Европа + включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.
 • Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.
 • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.
 • Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

Локация

415 лв

Допълнително:

({{type.price_type}})
{{type.price_html}}
{{total_price_html}}

Print Friendly and PDF