Предколеден шопинг в Чорлу и посещение на Одрин

Липсва оценка от 0 ревюта
0/5
0% от клиентите препоръчват

Продължителност

2 дни

Тип оферта

Екскурзия

Дата

19.12.2020

Локация

Турция

Информация

Предколеден шопинг в Чорлу и посещение на Одрин

19-20.12.2020 г.

Цена 125 лв. 

1 ден В 05.30ч. отпътуване от Пловдив за Одрин през ГКПП Капитан Андреево. Туристическа програма: посещение на стария квартал Караагач, който е даден на Турция като военно обезщетение с Лозанския мирен договор.  Караагач се намира във върбова гора близо до Марица, и е район с имения и резиденции с големи градини. Тук е и сградата на най-старата ЖП гара в Одрин, използвана до 1972 г., а след това е предоставена на Тракийския университет, който премества ректората си в нея. Фотопауза на площад „Лозана“ при паметника- символ на републиката, издигнат след подписването на договора за мир в Лозана. Всички документи за историческото събитие са показани в музея към комплекса. Паметникът, площадът и музеят са официално открити от  президента Сюлейман Демирел на 19 юли 1998 г. Отпътуване за Чорлу. Настаняване в хотел. Свободно време за посещение на шопинг център Орион, Кипа и Арена. Вечерта по желание празнична вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

2 ден Закуска. Отпътуване за центъра на Одрин и свободно време за пазар с възможност за  посещение на Джамията “Селимие” – символ на града. По желание посещение на Шокулу хамам -баните на Мехмед паша – един от шедьоврите на великия архитект Синан в Одрин. Построените през 1568-69 г. бани са отворени за обществено ползване и предлагат невероятно преживяване със своята автентична атмосфера. Има отделни части за мъже и жени. Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив вечерта.

Цената включва:

·  транспорт с автобус,

· 1 нощувка със закуска в хотел DIVAN - 4* https://www.divan.com.tr/hotel/divan-corlu-hotel в Чорлу;

·  посещение на Одрин,

·  eкскурзоводско обслужване по целия маршрут;

·   медицинска застраховка с асистанс за лица до 70г.; 

Цената не включва:

·        Доплащане  за медицинска застраховка за лица над 70 г. - 4 лв.,

·        Празнична вечеря - 25 евро.(при група от минимум 35 туристи)

·        Настаняване в единична стая – 40 лева.

·        Разходи от личен характер.

Условия за плащане: 
Записването се извършва срещу внесен депозит от 50 лв. и сключен договор за организирано пътуване.  Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 
20 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване: 
Неустойките, които се удържат при отказ от пътуване от страна на туриста, независимо от причините, са както следва: от деня, следващ деня на записването, до 20 дни преди датата на заминаване – внесения депозит, от 19 ден до деня на заминаването – 100% от общата цена на пътуването. 

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: 
Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 35 туриста.

· В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение.

·  Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Допълнителна информация: 

·  Автобусите, които се използват са следните марки: Мерцедес, Скания, Сетра, Волво, Ивеко, Ман, Неоплан, VDL (ВДЛ), Бова, Ван Хол, снабдени с климатик, видео, кафе машина, минибар, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници. По време на пътуването в автобуса, всеки е задължен да поставя предпазния колан на седалката, която заема.

·  Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

·  Медицинската застраховка към туристическия пакет,  полицата е с общо покритие 5000 ЕUR за държавите Гърция, Турция, Македония, Албания и Румъния и  10 000 ЕUR за всички останали държави в Европа  +  включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

·  Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

·Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

· Пътува с международен паспорт. 

 

 

Локация

125 лв

Допълнително:

({{type.price_type}})
{{type.price_html}}
{{total_price_html}}

Print Friendly and PDF