Щутгард–Париж-Дисниленд-замъци по река Лоара/Амбоаз-Кло Люсе-Шенонсо/-Лион-Торино-Милано

Липсва оценка от 0 ревюта
0/5
0% от клиентите препоръчват

Продължителност

9 дни

Тип оферта

Екскурзия

Дата

29.08.2021

Информация

29.08-06.09.2021г. - 1195лв.

1-ви ден Отпътуване от Пазарджик в 05.00ч. по маршрут: Белград–Загреб- Любляна. Нощувка в района на Любляна.

2-ри ден Закуска. Отпътуване за Щутгард- модерен метрополитен град, който впечатлява света с многото културно исторически паметници, които е успял да съхрани до днес. Великолепна и живописна панорама –красиви градини и паркове, обширни площади, великолепни дворци и сгради, съхранили се в най-различни архитектурни стилове. Всичко това, в комбинация с културното многообразие, което е осезаемо в града, е визитната картичка на Щутгарт. Свободно време в града. Нощувка в района на града..

3-ти ден Закуска. Отпътуване за Париж. Туристическа обиколка с автобус на централната градска част: Операта, Мадлената, площад Конкорд, Шан-з-Елизе, Триумфалната арка, Военното училище, Домът на Инвалидите. По желание панорамна разходка с корабче по Сена. Привечер посещение на хълма “Монмартър” с църквата “Сакре Кьор” и площада на художниците. Нощувка.

4-ти ден  Закуска.  Свободен ден в Париж. По желание  посещение  на „Дисниленд Париж“ – увеселителен парк  на 32 км.  от центъра на града. Комплексът се състои от 2 тематични парка: Дисни парк и Дисни студио, разположени на 560 декара и има почти кръгла форма. На неговата територия се намират четири царства –Дивият запад, Страната на приключенията, Светът на приказките и Страната на откритията и космическите полети. Допълнителна атракция са множеството влакчета, люлки, корабчета, шоу програми  и концерти, кино и дискотеки. Връщане в хотела. Нощувка.

5-ти ден  Закуска. Посещение на Лувъра най-големият национален музей на Франция с 9,3 млн. посетители на година. Музеят съхранява богатото художествено наследство на Франция от времето на Капетингите през империята на Наполеон Бонапарт до наши дни. В Лувъра се намира Мона Лиза на Леонардо да Винчи, вероятно най-известната картина в света, разположена в отделна зала зад защитно стъкло. В музея могат да се видят и творби на Рембранд, Рубенс, Тициан, Пусен и други известни художници. Сред прочутите скулптури в колекцията са Венера Милоска и Нике от Самотраки. Свободно време по Риволи - една от най-дългите и известни улици в Париж и естествено продължение на „Шанз-Елизе“ на изток от площад „Конкорд“. След обяд отпътуване за Турс. Настаняване в хотел в района  на града. Нощувка

6-ти ден  Закуска. Туристическа програма с възможност за разглеждане  на замъка Амбоаз (един от най-старите  кралски  замъци по Лоара – любима резиденция на кралете от династията Валоа. Тук умира Шарл VIII, тук живее Франсоа I,  докато наблюдава строителството на Шамбор. Тук живее Леонардо да Винчи, а след смъртта си е  погребан в параклиса на замъка.), разглеждане на имението Кло Люсе (където Леонардо прекарва последните години от живота си, отдавайки се на инженерните си изобретения). Следва разглеждане на замъка Шенонсо, един от най-красивите образци на френския Ренесанс. Нощувка в Лион.

7-ми ден  Закуска. Туристическа програма в Лион, живописно разположен при вливането на реките Сена и Рона. Пешеходна туристическа програма в Стария град, обявен от  ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство. След Венеция, това е най-голямата площ с ренесансови сгради в Европа, издигнати между XV и XVIIв. от богати италиански,  фламандски и германски търговци. Разходка до амфитеатъра Дьо Троа Гол; площад Сен Жан с готическата катедрала, Плас Белкур - един от най-широките френски площади, Бурбонската капела с астрологичния часовник, архиепископският дворец и базиликата "Нотр Дам". Отпътуване за Торино. Пешеходна туристическа разходка в центъра на града: порта Палатин, Дуомската катедрала, която съхранява плащеницата на Исус Христос, Палацо Реале, Пиаца Кастело, Палацо Мадама. Вечерта настаняване в хотел в района на Милано. Нощувка.

8-ми ден  Закуска. Отпътуване за Милано. Пешеходна разходка в центъра на града: Пиаца Дуомо с Катедралата и покритата галерия “Витторио Емануеле”, Пиаца делле Скала с оперния  театър “Ла Скала” и паметника на Леонардо. Отпътуване за Сирмионе – старинно селище, живописно разположено на тесен полуостров в южната част на Лаго ди Гарда– най-голямото езеро в Италия, където красотата на средиземноморската природа среща очарованието на южните Алпи. Това прекрасно градче е най-престижният курорт на езерото, а къщите му са скупчени около историческата крепост Рока Скалиджера от XIIIв. Кратък престой с възможност да се насладим на италианския сладолед- „джелато“. Вечерта настаняване в хотел в района на Любляна. Нощувка.

9-ти ден  Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в Пазарджик вечерта.

 

Цената включва:  транспорт с  автобус, 8 нощувки със  закуски  (1 в района на  Любляна в хотел ***,1 в района на Щутгард в хотел ***,  2 в района на Париж в  хотел Premiere Classe, 1 в района на Турс в хотел Premiere Classe, 1 в района на Лион в хотел Premiere Classe, 1 в района на Милано в хотел *** и 1 в района на Любляна в хотел ***), туристическа програма в посещаваните градове, екскурзоводско обслужване по целия маршрут, медицинска застраховка.

 

Цената не включва: входните такси на посещаваните обекти  по програмата, разходка с корабче по Сена, градски такси по хотелите.

1195 лв

Допълнително:

({{type.price_type}})
{{type.price_html}}
{{total_price_html}}

Print Friendly and PDF